Pamätník Behu okolo Dulova v Dulove

Pamätník bol postavený 18.10.2020 v roku 50.ročníka behu. V tom roku sa Beh okolo Dulova kvôli pandémii nemohol uskutočniť. Prvý ročník podujatia sa uskutočnil v roku 1971 a zúčastnilo sa na ňom 12 bežcov, z toho 8 vojakov. Okruh bol dlhý 2,5km. Vyhral ho reprezentant Anton Červenka z Dubnice nad Váhom (vyhral aj 2.ročník). V roku 2019 bolo na podujatí 17 kategórií a zúčastnilo sa ho takmer 400 bežcov. Muži do 60 rokov behali 2 okruhy (5km) a muži nad 60 rokov a ženy behali 2,5km (1 okruh). Pamätník bol postavený ako vďaka zakladateľom a organizátorom prvého ročníka v roku 1971, organizátorom, ktorí pokračovali v tradícii podujatia, priamym účastníkom – bežcom, bežkyniam a deťom, divákom, ktorí tvoria atmosféru a povzbudzujú pretekárov a spoločnostiam a osobám, ktoré beh podporovali a podporujú. Pamätník sa nachádza severne od obecného úradu v obci Dulov.